Provoz firemního stravování

Zákonem je dané, že zaměstnavatel musí svým zaměstnancům v průběhu klasické osmihodinové pracovní doby dopřát minimálně půlhodinovou přestávku na jídlo. Ta nesmí být zařazena na začátek, ani na konec pracovní doby. Také se do ní nepočítá, takže celkově stráví zaměstnanec v práci nejméně osm a půl hodiny.
 
Je samozřejmé, že během této doby by měli mít zaměstnanci možnost se v klidu najíst. Avšak je potřeba vyřešit problém, kde sehnat jídlo. Zvláště v případě, že se jedná například o halu na okraji města, kde poblíž nejsou žádné obchody, tím méně restaurace.

zaměstnanci u stolu
 
V tom případě by totiž lidem trval nákup podstatně déle, než je vyměřený čas na přestávku, nehledě na to, že by se vůbec nestihli najíst. A to by rozhodně nebylo dobré pro jejich zdraví a v konečném důsledku ani pro zaměstnavatele, neboť by jim klesala výkonnost.
 
Proto to někteří řeší tak, že si najmou firmu, například http://www.arter.cz, která zajišťuje firemní stravování. To v tomto případě znamená, že každý den v dohodnutou dobu, ideálně tehdy, když mají zaměstnanci pauzu, jim přiveze předem objednané jídlo. Tak nemusí nikam chodit a mají čas se občerstvit a odpočinout si, což je zvláště u fyzicky náročnější práce důležité.
 
Je jasné, že tyto služby nejsou zadarmo. Jistě, v nabídce mají například výběr z několika jídel, a skutečně jej vozí přesně na čas, a navíc teplé. To je vše v pořádku. Otázkou je, kdo to vše zaplatí.

oběd v jídelně
 
Chtělo by se říci, že zaměstnavatel. Koneckonců, právě on si jej objednává. Avšak není příliš pravděpodobné, že by se chtěl vzdát svého zisku. Proto si ono jídlo platí zaměstnanci, a to prostřednictvím srážek ze mzdy za tímto účelem.
 
I to je důvod, proč s touto službou zaměstnavatelé nemají příliš problém. Otázkou je, zda by pro zaměstnance nebylo výhodnější nosit si oběd z domova. Ale to už je na zvážení každého z nich.